Hoe het nog met me gaat…

Al een tijdje niets meer gepubliceerd op deze website. De tijd vliegt dan ook razendsnel voorbij. Ik heb alvast niet stilgezeten. Sedert kort heb ik mijn initiatieopleiding bibliotheekmedewerker succesvol afgerond.

Ik heb een nieuwe passie: het masseren. Ik volgde de opleiding massagetherapeut en heb de opleiding al heel wat in de praktijk gebracht. De proefkonijnen wil ik dan ook van harte bedanken. Ik ben verschoten hoeveel theorie bij de opleiding komt kijken. Voor het eerst mocht ik Latijn blokken. Ik heb erop gezwoegd. De clavicula, de sternocleidomastoideus, de deltoideus,… Naast de theorie konden we de massagetechnieken op elkaar uitproberen. Deugd dat dat deed. Ik mag mij intussen gediplomeerd massagetherapeut noemen. De bedoeling is dat ik me nog verder zal gaan specialiseren. De eerstvolgende cursus is een cursus stoelmassage. Ik ben van plan om het masseren in bijberoep te doen. Waarschijnlijk zal ik dat doen met SMART (interimkantoor voor freelancers). Zonder reclame te maken kreeg ik al verschillende vragen voor massages. Mijn zolder heb ik al wat ingericht voor massages maar de bedoeling zou zijn om vooral massages aan huis te doen. Er is de mogelijkheid voor een relaxerende massage of een sportmassage. Met mijn sociale achtergrond zal er ook mogelijkheid zijn tot massages met een gesprek. Gezien ik al altijd graag vormingen heb gegeven zal ik ook initiatielessen massage aanbieden. In de catacomben van het internet ben ik bezig met een website te bouwen. Volgens de planning zal mijn massagepraktijk starten op 1 april 2019.

De tijd leek me ook rijp om terug vormingen te gaan geven. Ik denk met heimwee terug aan de vele cursussen en workshops die ik aan scholen en het jeugdwerk heb gegeven. De focus is nog niet helemaal duidelijk rond deze vormingen. Ik denk aan vormingen rond het leren met computers maar ook over vormingen met vertrouwde thema’s zoals improvisatie, autisme, vooroordelen, psychische kwetsbaarheid,… Ook dit zou ik via SMART regelen. De vormingen zouden dan gericht zijn aan scholen, senioren, verenigingen, particulieren,… Dit staat duidelijk nog niet zo helder als mijn massageplan.

Naast deze uitdagingen zal ik dit jaar terug aan heel wat sportwedstrijden meedoen. Op de planning staat onder andere De nacht van West-Vlaanderen, de 10 Miles, de 20 km van Brussel, verschillende kleine wedstrijden en hoogstwaarschijnlijk ook de dodentocht. Vooral die laatste zal afzien zijn. Binnenkort starten de inschrijvingen dus ik heb nog even bedenktijd. Ik ben van plan om dit jaar ook nog eens een fietsreis te doen.

Intussen ben ik ook nog steeds bezig aan het Diggieboek (voor de 50ste verjaardag van Diggie). Het is met perioden dat ik daaraan werk. Bedankt aan de mensen die eraan meewerken (Tieme, Floris, Sara, Fleur). Ik moet er dringend nog eens verder aan werken.

Binnenkort vier ik mijn 37ste verjaardag. Dit ga ik vieren met een filmavondje (waarschijnlijk wordt het The Lobster <geniale film>).

Veel plannen, veel genieten en hopelijk een goede gezondheid. Daar teken ik voor.

Uw kapoen
Dieter

Advertenties

Een gedachte over “Hoe het nog met me gaat…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s