Alle begin is moeilijk…

Beginnen met ondernemen, geen gemakkelijke zaak. Graag hou ik jullie wat op de hoogte van de voorbereidingen. Vanaf 1 april zal ik als alles goed gaat beginnen met mijn massagezaak. De eerste vragen komen binnen. Maandag naar een studiedag geweest rond zelfstandige in bijberoep en werkloosheid. Goed nieuws… voor mensen die dit ooit zouden willen doen: werkloosheid en bijberoep zijn mogelijk. Er bestaat een maatregel “springplank als zelfstandige” waar je één jaar zelfstandige kan uitproberen in bijberoep. Je moet wel beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. Mensen die een bijberoep hebben kunnen en werkloos zijn kunnen dat onder voorwaarden blijven doen. En nu de regels… je mag enkel werken tussen 18 uur en 7 uur en telefoontjes en mails mag je dan ook niet doen voor 18 uur. Ongelooflijk… Gelukkig moet ik van deze maatregel niet gebruik maken.

Maar goed… normaal gezien vanaf 1 april 2019 dus de start van mijn massagepraktijk. Als alles officieel in orde komt. Dat is bang afwachten en veel van her naar der. Het maakt het vooral moeilijk omdat ik het wil combineren met een uitkering. Ik ben intussen ook al naar een voorstelling van SMART geweest. Dit is dus een soort interimkantoor waar je als freelancer kan aansluiten. Ze regelen alles om je opdrachten door te laten factureren. Vroeger was dit enkel voor kunstenaars maar nu kan je dus ook bijvoorbeeld als masseur (in mijn geval) factureren. Hoe je dat precies moet doen, moet ik nog helder krijgen. Uiteraard heeft dit interimkantoor nog niet veel ervaring met masseurs.

Qua aanbod heb ik een divers aanbod in mijn hoofd. Ik denk aan een lichaamsmassage van 1 uur of 1,5 uur. Dit kunnen ook sportmassages zijn. Daarnaast kunnen mensen ook een gesprek hebben gepaard met een lichaamsmassage. Op die manier kan ik mijn sociale opleiding nog wat gebruiken. Ik zal ook initiatielessen aanbieden. Hier kan ik dan weer mijn vormingservaring kwijt.  Ook  duo massages behoren tot de mogelijkheden (als dat allemaal officieel kan geregeld worden). De massages zullen hoofdzakelijk aan huis zijn.

Ook naar bedrijven en naar evenementen toe wil ik een aanbod aanbieden. Blijkbaar zijn er al een aantal bedrijven die een masseur laten komen. Dit is niet geheel toevallig. Masseren is immers stressverlagend. Masseren is ook geschikt om RSI (repetitive strain Injury; een  verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en/of nek) te bestrijden.

Nu genoeg reclame gemaakt. Tijd voor een etentje in Wok Dynasty; een adresje dat ik jullie van harte wil aanraden.

Groetjes
Dieter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s