Voorbereiden en prijzen bepalen…

Joepie, ik heb mijn diploma thuis ontvangen van masseur. Ik heb er direct een kopie van genomen en opgehangen in mijn zolder. Dankjewel voor de vele reacties op mijn diploma. Het doet zo’n deugd om gesteund te worden.

Ik mis de cursussen voor massagetherapeut nu al. Iedere week gemasseerd worden door medestudenten zalig. Iedereen gaat nu zijn eigen weg op.

Intussen volop bezig met een ondernemingsplan te schrijven.  Gelukkig zijn er overal op het internet sjablonen te vinden van ondernemingsplannen. Dat gaat vrij vlot. Ik ben zo’n beetje een klein marktonderzoek aan het ondernemen en heb mijn voorlopige prijs bepaald. Ik zal normaal gezien 60 euro per uur masseren rekenen. Dit is het minimum dat ik kan factureren via SMART. Ik verschiet hoe weinig er uiteindelijk van dit bedrag naar de masseur gaat. Voor een uur en een half masseren zal ik ongeveer 75 euro vragen.

Hopelijk komen er ook wat klanten een gesprek gaan aanvragen bij de massages. De bedoeling van deze gesprekken zijn een luisterend oor bieden en eventueel doorverwijzen. Om dit aanbod breed toegankelijk te maken zal ik hier ongeveer 75 euro voor vragen. Tussen wens en werkelijkheid is er natuurlijk nog een zee. Eind deze maand moet ik naar SMART en ga ik kijken hoeveel ik van deze bedragen overhoud. Voorlopige start voor mijn massagezaak is nog steeds 1 april 2019.

Het zou fijn zijn dat ik ook een leuk filmpje zou kunnen maken bij de website. Ik werd geconfronteerd met mijn beperkingen. Neen niet iedereen plakt evengoed op beeld. In de rol van harlekijn lukt me dat beter maar dat lijkt me niet echt aangewezen.

Over film gesproken. Zondag 10 maart ga ik naar “slapstick & animatie extravaganza” van het Classics Restored Festival. Inclusief een ontbijt komt dat op 5 euro per persoon. Het gaat door in de kaskcinema. Men zegge het voort.

Gulle groetjes
Dieter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s