Met de fiets naar Parijs; superwijs!

Een minimalistisch reisverhaal omtrent mijn fietsreis naar Parijs gecamoufleerd in een aantal tips.

IMG_0316

Frankrijk heeft niet echt kaas gegeten van de kunst van het frituren. Hieronder echter wel een foto van een verdienstelijke poging.

IMG_0414

  • De weg vragen is dikwijls de toegangspoort tot een fijn contact met de plaatselijke bewoners. Zo kwamen we in contact met een dame van 75 die me het hof probeerde te maken. Ik koos voor een bezoek naar de tuinen van Versailles met mijn lief.  Een echte aanrader trouwens.

IMG_0567

  • Het is aan te raden om toch eens goed naar de kaart te kijken als je in de periferie van Parijs komt. Ik reed bijna op de autosnelbaan. De D-routes zijn meestal zeer goede befietsbare routes.
  • Een stevige fietshelm is aan te raden. Ik koos zelf voor een klimmershelm. Dankzij deze helm kreeg ik een kleine lift om me naar een veilig gedeelte te brengen. Blijkbaar geldt een code onder motorrijders om elkaar te helpen bij pech.

IMG_0351

  • De Eifeltoren is iets minder impressionant dan gedacht.

IMG_0464

  • Fietsen door Frankrijk is reizen op een eigenzinnig tempo. Je ontdekt zoveel meer… Ik spotte onder andere een Ijsvogel.
  • Een fietsreiziger wordt in Frankrijk vaak onthaald als held. Ik mocht op de foto in een pittazaak, werd verschillende keren getrakteerd. Ik zag in totaal maar 5 andere fietsreizers.
  • Een powerbank vond ik toch wel interessant om mee hebben. Ik koos voor een waterdicht exemplaar van A.S. Adventure.

IMG_0458

  • In Parijs zelf bezochten we het Maison Rouge met werken van Eugen Gabritschevsky (wie?) en installaties van Nicolas Darrot. Dit op aanraden van Dhr. Dirk De Wachter.
  • Omdat ik de eigenaar zo sympathiek vond 🙂 Auberge Le Bois Dore is echt wel een aanrader moest je in Cuts willen verblijven. Reken hen niet af op het irritante muziekje op de site.
  • Tot slot nog een tip uit de scheurkalender van De Druivelaar “de ware reiziger reist traag en zelfs dan staat hij nog regelmatig stil” Sidonie Gabrielle Collette. De eerlijkheid dient me te zeggen dat dit zowat de beste spreuk was die terug te vinden was op de hele kalender.

 

twitter @dieterbruyneel
dieterbruyneel@yahoo.com

Advertentie

2 gedachtes over “Met de fiets naar Parijs; superwijs!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s