kort tekstje voor Zakkenman

Zakkenman, ik las in de krant dat men u wou colloceren. De samenleving kan u blijkbaar niet meer tolereren wanneer u teveel zakken meeneemt. En inderdaad… ik zag u in de korenmarkt en het leek alsof u een hele verhuis meehad. Ik vroeg me af waar al die spullen vandaan kwamen. De overlast die u nu veroorzaakt is de ruimte die u inneemt. Moesten we uw ecologische voetafdruk bekijken zouden we echter merken dat u heus niet veel plaats inneemt. U bent een beeld van de straat; een levend monument. Ik hoorde zelfs dat ze in de lessen inburgering u bespreken. U bent tevens een mysterie. Hoeveel urban legends zouden er niet over jou zijn verteld? U bent zo aanwezig in het stadsbeeld. Ik zag u reeds een twintigtal keren. Nooit zag ik u bedelen. Ook met giften hebt u het blijkbaar zeer moeilijk. Ergens koesteren zovele mensen sympathie voor jou gewoon omdat u zo vertrouwd aanvoelt in de stad. Indien men jou colloceert hoop ik dat je een geschikt verblijf krijgt. Zakkenman verdient respect. Sorry… dat ik je echte naam niet ken. Ik heb nog de moed niet gehad u aan te spreken.

© Dieter Bruyneel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s