Le ciel Flamand (korte filmbespreking)

In de decascoop zag ik gisteren Le ciel Flamand. De film gaat over een vrouw die samen met haar moeder een hoerenkot uitbaat. Het dochtertje Sylvie van zes ziet dit  aan en probeert dit op haar manier te begrijpen. Mama vertelt haar dat ze in haar beroep knuffelt met mensen. Sylvie wordt op een brutale manier betrokken bij het leven van haar moeder. Vervolgens spint er zich een zoektocht uit naar de dader van de brutaliteiten. Hierbij wordt de biologische vader (gespeeld door Wim Willaert) betrokken.

De regisseur wil teveel verhaallijn in de film steken: de relatie tussen de biologische vader en Sylvie, de toenaderingen tot de moeder van Sylvie, de brutaliteiten en een zoektocht naar de dader. In de film wordt Sylvie erg sterk gespeeld door Esra Vandenbussche. Het accent van Wim Willaert vond ik in de film nogal storend. Sara Vertongen speelt geloofwaardig als de gekwelde moeder van Sylvie. De zoektocht naar de dader vond ik echter overbodig en weinig meerwaarde voor het verhaal. Ook worden er hierbij zeer snelle sprongen gemaakt. Verder ontbreekt enige vorm van humor hetgeen de film voor mij nogal zwaar maakte. De film eindigt zeer abrupt. Er blijven nog heel wat mysteries bovendrijven. Ik was weinig overtuigd van de film.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s