Toekomst (100 woorden)

We moeten de toekomst vastpakken, met beider handen. Vergeten de ellende. Morgen wordt alles beter. Hoe vaak heb ik die ellende niet gehoord? Ik omarm het verleden, leef het liefste in de herinnering van vroeger. Hoe ik met jou begon, mooie dag, mooie dame. Ik denk ook vaak terug aan toen ik klein was. Alles was nog zo eenvoudig. Ik word bang als ik aan de toekomst denk. Bang te verliezen wat ik heb, bang dat alles slechter gaat. Of dat de ellende van vroegere tijden terug zou komen? Wacht nog maar met de toekomst, vandaag is al moeilijk genoeg.

© Dieter Bruyneel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s