terugblik naar 2017; vooruitblik naar 2018

Omdat een mens zou vergeten wat hij allemaal heeft gedaan in het vorige jaar blik ik op deze blog nog even terug op het vorige jaar. Tevens kijk ik al eens naar 2018.

Het is weer zover. Een nieuw jaar dient zich aan. We vierden het oudejaar met een diner in De Biestmolen ; een aanrader voor wie eens uitgebreid wil tafelen op oudejaar. De Biestmolen vormt samen met twee andere restaurants een miniketen en ook met de andere restaurants van deze keten hebben we al positieve ervaringen gehad.

2017 was een boeiend jaar met een nieuwe job. Sportief terug heel wat uitdagingen aangegaan zoals de obstacle run The Great Escape en de Viking Run. Tevens een aantal gewone loopwedstrijden meegedaan zoals De Urban Trail van Gent en De Midzomerloop. Lopen blijft een constante in mijn leven. Ik ga ook nog steeds zeer geregeld naar de Jims fitness van de Overpoort.

We hebben ook een aantal reizen gedaan zoals een reis naar De Waddeneilanden, trip naar Lille, een verblijf in het Ibis hotel van Antwerpen, verblijf in de Ardennen (vakantiehuisje in Le Ménil Chassepierre).  Met de fiets maakte ik een tweedaagse fietstrip naar Nederland. Ik verbleef tevens voor een kleine week in de Abdij in Orval waar ik me vooral toelegde op schrijven en lezen. Ik kan iedereen die een tijdje rust zoekt zo’n verblijf aanraden. De mensen laten je met rust, er is een degelijke grootkeuken, je kan rustig wandelen in de omgeving, de ruïnes en je kan de prachtige tuin en kerk bezoeken. Je hoeft er geen misvieringen bij te wonen.

Ik ben in 2017 met voorzichtige pogingen begonnen om een boek van Diggie samen te stellen. Het is een verdomd moeilijke taak om zo’n mooi project op papier te zetten. Ik hoop dan ook dat ik samen met een groep mensen de moed kan vinden om dit project tot een goed einde te brengen.

In 2017 maakte ik tevens kennis met Collage vzw. Een op te richten vzw in 2018 rond verhalen vertellen. Mijn goede vriend Tom Van Outryve is hier één van de drijvende krachten van. Ik ben van plan om in 2018 mee in deze vzw. te stappen. Zo zal ik één van de oprichtende leden zijn en zal ik de raden van bestuur bijwonen.

Ik probeerde op kookvlak heel wat nieuwe dingen uit. Zo maakte ik in 2017 mijn eerste pralines (lekker 🙂 en voor het eerst kaastaart. Ik ben misschien van plan om misschien eens een kookcursus te volgen (maar dit zal waarschijnlijk niet voor 2018 zijn).

Ook op filmgebied en theatergebied werd ik verwend in 2017. Op theatervlak maakten Semmelweis, Chasse patate (Studio Orka), Zingera (Compagnie Cecilia) en Cabane (Compagnie Cecilia) een bijzondere indruk. Op filmgebied maakten dan weer films zoals Cargo, Gold, Get Out, Dunkirk en Battle of Sexes indruk. De laatste; Battle of Sexes vond ik persoonlijk de beste film van 2017.

Ik heb in 2017 enorm veel boeken verslonden. Ik verslond onder ander; De Cirkel (aanrader!), Kwaadschiks (aanrader!), Pussy Album, Justine, Guggenheimer koopt een neger, Zeik, De greppel, ik ben pelgrim,…

2018 belooft terug een sportief jaar te worden. Ik heb mezelf tot doel gesteld om mijn vijfde marathon te lopen. Dat zal waarschijnlijk de Marathon van Gent zijn. Tevens heb ik heel wat andere loopwedstrijden gepland die een prima opbouw kennen naar de marathon. Op de planning staan o.a. de 20 kilometer van Brussel, een halve marathon tijdens de nacht van West-Vlaanderen, de halve marathon van Droeshout, de flemisch beer halve marathon en tevens kortere afstanden zoals bijvoorbeeld de 10 miles van Antwerpen, de havenloop,… Tevens ben ik van plan om terug 2 obstacle runs te lopen. Ik zal terug regelmatig in de fitness te vinden zijn. Ik ben ook van plan om tijdens de paasvakantie of grote vakantie een fietsreis naar Amsterdam te ondernemen.

Ik ben zeer benieuwd naar wat Collage vzw. zal opleveren.  Ik zal me voor deze nieuwe vzw. te engageren. Voor Diggie vzw. zal ik proberen om het boek verder mee vorm te geven.

Het is de bedoeling om tevens een grote tent te kopen zodat we met deze grote tent naar Zuid-Frankrijk kunnen reizen. Ik zie het net als in 2017 nog wel eens zitten om in de abdij van Orval te overnachten. Mogelijks zoek ik ook eens op wat de mogelijkheden zijn van zogenoemde stilteboerderijen.

Op culinair gebied wil ik me verder bekwamen in het maken van pralines en nog wat meer nagerechten op tafel toveren.

Ik zou in 2018 graag een opleiding in afstandsonderwijs voor bibliotheekmedewerker willen volgen. Dit gezien ik zeer in een bibliotheek zou willen werken. Hopelijk mag dit mijn volgende job worden.

Ik ben van plan om me ook dit jaar op cultureel gebied terug goed te verwennen met toneelstukken, boeken, films,… Ik wil dit jaar terug wat meer tentoonstellingen meepikken.

Graag zou ik 2018 terug wat vorming willen geven.

En mag ik vooral hopen; een goede gezondheid in 2018. Santé!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s