Artikel in Krookkrant (mijn boektoppers)

Ik had een kort interview in de Krookkrant. Ze vroegen me er o.a. naar mijn favoriete boek aller tijden. Qua fictie is dit Stoner van John Williams. Een zeer aandoenlijk verhaal over een man die mislukt in alle aspecten van zijn leven. Ik moest er een traan bij wegpinken.

Absolute toppers in de non-fictie zijn voor mij de boeken van Bill Bryson. Ongelooflijk wat die man allemaal weet. In het boek “een huis vol: een kleine geschiedenis van het dagelijks leven” gebruikt de auteur zijn eigen huis om een link te leggen met uitvindingen van zaken waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. Iedere pagina leer je verrassende nieuwe weetjes. De man verrast je met interessante anekdotes over geleerden. In “een kleine geschiedenis van bijna alles” neemt de auteur je mee in de geschiedenis van het leven op aarde. Op een duidelijke en amusante manier wordt je geconfronteerd met heldere inzichten en sappige anekdotes. Deze man weet wat goede wetenschapscommunicatie is. Het wordt nooit saai met Bill Bryson. Leuk om te weten is dat er ook een kinderboek van “een kleine geschiedenis van bijna alles” bestaat.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s