Verslag van mijn Runners’ Lab halve marathon Gent (editie 2023)

Tijdens de opmaak van mijn planning van 2023 viel mijn oog meteen op de Runners lab halve marathon van Sportaround. Ik wist dat deze loopwedstrijd een mooi parcours had en dat de organisatie van een zeer hoog niveau is. Dat werd vandaag nog maar eens bevestigd.

Om 7 uur 30 ging de wekker. Ik voelde dat het een topdag zou worden. Na een licht ontbijt kroop ik nog even onder de wol en rond 10 uur vertrokken we richting het Wouter Weylandtstadion in Gentbrugge. We gingen bij uitzondering met de auto. Doordat de loopwedstrijd maar een beperkt aantal deelnemers heeft, was het gemakkelijk om de auto te parkeren.

Normaal gezien heb ik voor een wedstrijd altijd een lichte stress over de tijdsplanning maar dat had ik nu niet doordat alles zeer overzichtelijk was en er geen rijen stonden aan te schuiven om de borstnummers af te halen. We waren nog op tijd om de eliterenners aan te zien komen.

Zoals verwacht was Bashir Abdi de zeer terechte winnaar. Hij verbrak met een tijd van 59 minuten 51 seconden het 26 jaar oud Belgisch record op de halve marathon. De menigte ging volledig uit de bol. Jammer genoeg kregen de latere atleten weinig aandacht. Bashir was al vrij vroeg zijn hazen kwijtgespeeld en heeft dus grotendeels de wedstrijd alleen gelopen. Anders had er misschien nog een betere tijd ingezeten?

Bij het gespannen wachten op de aankomst van Bashir zag ik de Bashir van onze joggingclub De Pinte (Dirk Meersseman). Altijd een fijn weerzien. Om 11u35 zou onze halve marathon starten. Er deden een aantal bv’s mee. Zo spotten we Ben Weyts en Gents burgemeester Mathias De Clercq. Op het parcours stond schepen Filip Watteeuw en moedigde hij een aantal lopers aan.

De wedstrijd zelf verliep zeer aangenaam. Het parcours bestond uit twee ronden en was dan ook zeer overzichtelijk. Ik startte zoals gewoonlijk te snel (4min 39 voor mijn eerste kilometer). Toch slaagde ik erin om tot rond de 15de kilometer mijn tempo grotendeels onder de 5 minuten per kilometer te houden. Vanaf de 16 de kilometer ging het wat moeizamer. Dirk had duidelijk een biefstuk meer gegeten en ik moest hem al rond kilometer 4 laten lopen.

Het parcours was echt genieten. We liepen grotendeels langs de Schelde. Heel wat gebieden liggen nu onder water en dat geeft een mooi zicht. Ik slaagde er uiteindelijk in om mijn gemiddeld tempo rond 5 minuten per kilometer te houden. Dat gaf uiteindelijk
1u 45 min 54 seconden nettotijd. Ik was niet diep gegaan maar ik had wel veel honger. Ik voelde mij als een koning te rijk toen ik al die lekkere versnaperingen zag. Chips, snoepen (abrikozen mmm), rijsttaartjes, bananen en nog meer chips… Ik heb denk ik nog nooit zoveel gesnoept bij aankomst.

We kregen eens geen medaille maar een mooie sleutelhanger. Die zal ik trots aan mijn sleutels hangen. Bij aankomst at ik nog een Marokkaanse pannenkoek met feta, olijven en honing. Wat was dat een feest. Ben Weyts kan duidelijk beter lopen dan communiceren en zette dan ook een mooie tijd neer. Moe en voldaan trokken we terug huiswaarts.

Deze halve marathon past breder in de voorbereidingen voor de marathon van Rotterdam in april en binnen twee weken zal ik ook de sofico halve marathon van Gent lopen. Hopelijk kan ik daar nog een betere tijd lopen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s