Kort stukje over onze trouw

29 maart 2023, een nieuwe mijlpaal in mijn leven. Ik werd er 41 en ben eindelijk in het huwelijksbootje gestapt. Iedereen doet zo’n beetje zijn eigen zin met zijn trouw en zo is ook onze trouw eigenzinnig verlopen. We kozen voor een gratis huwelijk en zonder ringen. Een praalhuwelijk kost meer dan 300 euro bij de stad Gent. Dan hoor je de bruidsmars en kan je zelf een woordje doen. We vonden het een beetje te veel geld en gingen dus voor de gratis versie. “Ja” was ons woordje. De bruidsmars legden we de dag zelf ’s morgens op om te beseffen dat dit eigenlijk een zeer bombastisch nummer is. We hebben het maar een minuutje opgelegd en waren verzadigd.

Op zich moest er niet veel geregeld worden op de dag zelf. We hadden onze kleren ruim op voorhand gekocht. Ineke had naast een prachtig kleedje een sjaal van Stephen West gemaakt. Ze heeft er een hele tijd aan gewerkt en het resultaat was prachtig en uniek.

Wat we zeker wilden waren twee getuigen. Ik koos voor mijn goede vriend Maarten. Een pracht van een kerel waarmee ik reeds heel wat dolle avonturen heb beleefd. Een paar dagen voor de trouw was ik met hem naar een airbnb in Geraardsbergen geweest. Ik heb gekozen om geen vrijgezellenfeestje te houden maar ik kan verzekeren dat we ons “gejeund” hebben in Geraardsbergen.

De trouw zelf was veel fijner dan we verwacht hadden. Eerst en vooral waren we bijzonder aangenaam verrast door de vele fijne mensen die aanwezig waren op onze trouw. Er zijn een aantal mensen die heel wat verplaatsingskilometers hebben gemaakt. Een zestal mensen van de stad Gent waren betrokken bij de trouw. Er was zelfs iemand die life muziek speelde maar dat heb ik helaas niet opgemerkt.

De grootste verrassing kwam wel van een aantal ex-leden van de Groovy Sisters. We werden ontroerd door hun gezangen en we moesten beiden een traantje wegpinken. Ze maakten dat we toch nog een praalhuwelijk hebben gekregen.

En mijn verjaardag… die raakte een beetje ondergesneeuwd maar ik was veel te enthousiast om me daar zorgen over te maken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s